برهوت

در مورد هیچ چیز در برهوت تنهایی

برهوت

در مورد هیچ چیز در برهوت تنهایی

   

  سلام ....... 

 

 این هم چند تا مطلب علمی که در یه جایی خونده بودم گفتم  

 

  برای شما هم بنویسم شاید شما هم مثل من از خوندن آنها  

   

  لذت ببرید ........... 

 

 "گوجه فرنگی "سلاحی در برابر بیماری‌های مرگبار

   

 

گوجه فرنگی با قیمت نسبتا مناسب به طور گسترده در دسترس تمام مردم قرار دارد و اکثر افراد در گروه‌های سنی و فرهنگ‌های مختلف از خوردن آن لذت می‌برند.

متخصصان تغذیه در آمریکا در یک بازبینی مطالعاتی دریافته‌اند که خوردن مقادیر بیشتری گوجه فرنگی و فرآورده‌های آن سلامت افراد را بهبود می‌بخشد و حتی می‌تواند خطر ابتلا به بیماریهای خطرناک و کشنده مثل سرطان، پوکی استخوان و بیماریهای قلبی – عروقی را کاهش دهد.

متخصصان مرکز ملی ایمنی و فناوری غذا در ایالت ایلینویز در این مطالعه نقش فرآورده‌های گوجه فرنگی را در سلامت و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها بررسی کردند. آنها دریافتند که گوجه فرنگی بزگترین منبع آنتی اکسیدان قدرتمند لیکوپن است. برخلاف مواد مغذی موجود در اکثر میوه‌ها و سبزی‌ها، لیکوپن تنها ریزمغذی‌ است که حتی پس از طبخ و فرآوری نیز بیشتر خاصیت خود را حفظ می‌کند.

گوجه فرنگی درعین حال حاوی سایر مکانیسم‌های محافظتی از جمله عملکردهای ضد التهابی و ضد ترومبوسی (تشکیل لخته خون در قلب یا عروق) است.

این کارشناسان تاکید دارند که طبق مطالعات پیشین بین مصرف گوجه فرنگی و کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و برخی از بیماریهای جدی دیگر رابطه مستقیم وجود دارد.

  

              خواص و فواید جویدن آدامس 

 

     

جویدن آدامس، بخش جلوى شبکه کورتکس مغزى را فعال تر می کند و موجب پردازش بهتر اطلاعات مغز و بهبود حافظه عملى و افزایش توان یادگیرى کوتاه مدت و بلند مدت در فرد می شود.

محققان معتقدند که نه تنها عضلات دهانى، بلکه فعالیت عضله زبان نیز هنگام جویدن آدامس افزایش می یابد و به دفع مواد سمى گروهى از عضلات بدن کمک می کند.

نتایج بعضى دیگر از تحقیقات، نشانگر تأثیر مثبت جویدن آدامس در کاهش موارد ریفلاکس بوده است. همچنین جویدن آدامس در حین پیاده روى، از بازگشت اسید معده به مرى جلوگیرى می کند و به نظر برخى از محققان، استفاده از آدامس موجب کاهش احتمال خون ریزى لثه و تشکیل پلاک های دندانى می شود.

جویدن آدامسى که حاوى گزیلیتول و یا سوربیتول ( انواعى از قندها که داراى بنیان های الکلى شیمیایى با جذب کند هستند و از آنها براى ساخت مرباى دیابتی ها استفاده می شود) باشد، نه تنها به رشد باکترى ها کمک نمی کند و باعث افزایش پوسیدگى دندانها نمى شود، بلکه به کاهش پوسیدگى نیز کمک می کند.

اثر جویدن آدامس های گزیلیتول و فلوراید، حتى از محلول های کلرهگزیدین و آمین فلوراید هم بهتر است، البته استفاده از مسواک و خمیردندان در جلوگیرى از پوسیدگى دندان تاثیر بهترى دارد.

حتى در مطالعاتى که روى سالمندان انجام شد معلوم شد که جویدن آدامس در سالمندان ساکن خانه های سالمندان، موجب بهبود سلامت دهان و دندان آنها می شود.

 

برخى محققان بر این باورند که گزیلیتول در جلوگیرى از اوتیت میانى (گوش درد) در افرادى که به دفعات آدامس های حاوى این ماده را جویده باشند، موثر است